Terug naar het overzicht

Reinigen, waarom zou je?

We weten dat we onze huid elke dag zouden moeten reinigen, maar over het waarom bestaat best veel onduidelijkheid. Grootste misverstand: als je geen make-up draagt, is reinigen niet nodig. Dat zou dus betekenen dat een gezichtsreiniger alleen sporen van make-up wegpoetst, terwijl dat helaas echt niet het enige vuil is wat zich dagelijks op je gezicht ophoopt. Wat dacht je van dode huidcellen, zweet, deeltjes luchtvervuiling en talg? Ook daar wil je huid maar wat graag van verlost worden, zodat poriën niet verstopt raken en ze alle werkzame stoffen uit een crème optimaal kan opnemen.

Verstandig reinigen
Te véél talg weghalen is ook niet slim. Talg houdt je huid soepel, voorkomt dat ze uitdroogt en zorgt er met zijn enigszins zure samenstelling en chemische bestanddelen voor dat bacteriën en andere micro-organismen uitgeschakeld worden. Tijdens het reinigen worden die dode micro-organismen dus fijn met talg en al verwijderd, maar daarna is het belangrijk dat de huid de kans krijgt een nieuw talglaagje te vormen. Krijgt ze die kans niet door te vaak of te agressief reinigen, kun je last krijgen van droge plekjes of zelfs van kloofjes en eczeem. Met goed reinigen bedoelen we dus vooral verstandig reinigen, met milde producten die de natuurlijke beschermlaag niet aantasten. Dat levert niet alleen een schone, maar ook een gezonde huid op.

Tip:
LOOkX heeft net een geweldige nieuwe cleanser gelanceerd: de Amazing Cleansing Balm (€ 34,95). De romige balmtextuur verandert tijdens het inmasseren in een verzorgende olie die elke huid schoon en tegelijkertijd gevoed en gehydrateerd achterlaat. Vanwege zijn verzorgende eigenschappen, kun je hem ook inzetten als masker en snelle oppepkuur.

blog reinigen cleansing balm

Deel dit!