LOOkX smart clean beauty

 

 

 

 

 

Onlangs introduceerde LOOkX een nieuw logo en een nieuwe slogan: SMART | CLEAN | BEAUTY. LOOkX licht deze verandering graag toe.

Behalve dat LOOkX voor smart ladies (en men) door smart ladies ontwikkeld wordt, zijn onze producten ook erg smart. Want:

 • Ze zijn multiple-use: kijk bijvoorbeeld eens bij onze Smart 4-in-1 protection primer. Perfect als make-up basis, maar óók je dagelijkse sunscreen, anti-vervuiling, op zichzelf te dragen voor een gezonde gloed op je snoet en nog veel meer. Hoe fijn is dat. Minder volle toilettas, vollere portemonnee. Oogschaduw die dubbel dienst doet als blush, een Amazing cleanser die wash + moisturizer + masker in 1 is.
 • Het zijn hybride producten: niet alleen voor meerdere doelen te gebruiken, maar elk product heeft ook minimaal drie (vaak veel meer) kwaliteiten. Bijvoorbeeld: onze Youth defense cream hydrateert, kalmeert, beschermt, verstevigt en heeft een pre anti-ageing werking.
 • Het zijn intelligente producten: de behandeltijd bepaalt hoe en waar ze hun werk doen.
 • Ze bevatten hét slimme ingrediënt van de toekomst: plantstamcellen. Moeilijk te ontginnen, maar wij vinden moeilijk een sport. En ons lab ook! Deze magische extracten zijn zó extra sterk en extra veelzijdig, dat de werking van een product tot wel 50x versterkt kan worden.
 • Een uniek ingrediënt is 1 ding; het huideigen (dus opneembaar), veilig maar toch effectief, en time released maken is een tweede. Gelukkig is er LOOkX Skin science: smart ingredients + smart science = producten van wereldklasse.
 • Ze zijn slim (en dus makkelijk) in gebruik: zo geconcentreerd dat je van de skincare weinig nodig hebt, zulke mooie texturen dat iedereen de make-up kan gebruiken (ook als je geen MUA bent), pigmenten en ingrediënten die de hele dag hun best doen.
 • Ze zijn smart verpakt: de airless pump houdt producten zo vers als toen je ze kocht, en het refill-systeem scheelt onze planeet een berg afval.
 • Ze laten je meteen zien wat ze kunnen. En doen er op de lange termijn nog graag een schepje bovenop.
 • Ze werken samen. LOOkX is uniek met haar complete lijn huidverzorgende & anti-ageing make-up, waardoor je de werking van je skincare niet volledig onderuit haalt zoals met ‘normale’ make-up, maar zelfs nóg krachtiger maakt. 1+1=3!

LOOkX behoort tot het cosmeticasegment Clean beauty. Clean beauty leek in eerste instantie misschien op een trend, maar it’s here to stay! De gebruikers van cosmetica hebben steeds meer kennis, zijn steeds bewuster en stellen (terecht) vragen bij de producten die ze gebruiken. Bijvoorbeeld welke ingrediënten een product bevat of hoe en waar het geproduceerd wordt. Natuurlijk snappen wij dat je wil weten wat je precies op je gezicht aanbrengt. Daarom geven wij graag antwoord op deze vragen.

Waar clean beauty voor staat
Vaak wordt er gedacht dat Clean beauty staat voor natuurlijk, vegan of vrij van bijvoorbeeld synthetische ingrediënten. Dit is niet het geval. Synthetische ingrediënten kunnen veilig en duurzaam zijn en natuurlijke ingrediënten kunnen schadelijk en niet-duurzaam zijn. Een citroen bijvoorbeeld: het sap is volledig natuurlijk, maar zou verschrikkelijk bijten op je huid.
Clean beauty staat voor transparant zijn, en voor producten die vrij zijn van schadelijke ingrediënten. En dat die producten niet op dieren getest zijn.
Ook niet onbelangrijk: dat producten bewust geproduceerd worden. De officiële regels zijn wat verwarrend. In de EU zijn 1300 ingrediënten verboden (kanttekening: 80% daarvan zijn stoffen die überhaupt nooit in een beautyproduct gebruikt worden). In de VS zijn er maar 11 verboden. Wat betekent dat een hoop ‘oude vertrouwde’ producten niet per se zo veilig zijn. Wij hebben gelukkig 20 jaar ervaring in dermo cosmetica, en beschikken over 20 jaar aan bewijs en resultaten. Dus weten we als geen ander wat níet schadelijk is en – wat veel merken nog niet kunnen bewijzen – wat wél echt effectief is.

Clean vanaf het begin
Wat een geluk dat LOOkX een trendsetter blijkt te zijn zonder dat in eerste instantie te weten. LOOkX heeft NOOIT op dieren getest. Cindy van der Peet, CEO van LOOkX, is de grootste dierenvriend die je je kunt voorstellen en zou zoiets niet over haar hart kunnen verkrijgen. Daarnaast is LOOkX vanaf dag 1 huidvriendelijk en maken wij nooit gebruik van schadelijke stoffen. Wat wij wel doen, is een veilige cocktail van actieve ingrediënten in onze producten verwerken om jou optimale huidverbetering te kunnen bieden. Natuurlijk, het kan altijd nóg cleaner. En daar gaan we ook voor. Maar op het gebied van bijv. verpakkingen betekent dat soms wachten op nieuwe uitvindingen, en daarover brainstormen met onze partners. Want het moet én duurzaam én gebruiksvriendelijk, en graag nog een fijne, luxe uitstraling ook. Voordat we dat dan weer in onze handen hebben, daar gaat vaak meer tijd overheen dan je zou willen. Maar houd ons vooral in de gaten, dan zul je de resultaten zien!

Beauty ingrediënten
LOOkX is graag transparant. Je kunt daarom onze uitgebreide ingrediëntenlijst bekijken. Ook zie je bij elk product op de website welke ingrediënten in een product zitten. Waarom? Wij vertellen je graag dat onze producten eerlijk en effectief zijn. Maar we begrijpen ook dat je slim genoeg bent om dat zelf te willen onderzoeken. Mocht je uiteindelijk toch nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen.

Clean beauty volgens LOOkX

 • De huid als startpunt: wat is haar behoefte? We ontwikkelen dan de gewenste oplossing.
 • De natuur is de bron voor onze werkstoffen, en met onze Skin science maken wij deze werkstoffen extra krachtig en veilig.
 • Duurzaam gekweekte wondertjes, daarvoor zoeken wij de hele wereld af: poolbessen vol vitamine C, Japanse Jasmijn, Zwitserse Edelweiss (om een paar toppers te noemen).
 • Onze blacklist van ingrediënten, en waarom wij ze weren.
 • Dieren zijn onze vrienden, geen proefkonijnen! Wij zijn 100% vegetarisch. Wij hebben bovendien een breed assortiment aan vegan producten.
 • Milieuvriendelijk: ons laboratorium in Zwitserland draagt het ECOCERT certificaat.
 • Less waste, please! Veel van onze producten beschikken over een handig refill systeem, en dat worden er steeds meer.
 • Verpakkingen: onze verkooppunten gebruiken kartonnen displays i.p.v. plastic. Jouw LOOkX post-pakketje is opgevuld met natuurlijke, wateroplosbare bio chips.
 • Houd deze lijst in de gaten, we werken hard om hem steeds langer te laten worden!

Misschien wel het allerbelangrijkste voor jou: wij vertellen je hoe het echt zit met onze cosmetica en verschuilen ons niet achter dure imago-campagnes. LOOkX is begonnen uit Cindy’s behoefte naar producten die écht werken. En vanuit deze filosofie zullen wij altijd blijven handelen.

No empty promises, just results.

Ingrediënten

De huid staat aan heel veel invloeden bloot. Stress, UV stralen, slechte voeding, roken, verkeerde crèmes, enz. Om de huid weer goed te laten functioneren dient de huid weer in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht te worden. Dit doe ik door de huid en haar barrière in balans te brengen en daarna de huidstructuur en eventuele problemen aan te pakken.

LOOkX Skincare is een Nederlands merk dat  gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten, peptides, geavanceerde werkstoffen, acids, vitamine a zuur en plantenstamceltherapie uit het beste biotechnologische laboratorium van Europa Pentapharm, gevestigd in Montreux.

Het laboratorium behoort tot de absolute top binnen Europa en is gespecialiseerd in bio technologische productontwikkeling. Pentapharm ontwikkelt medicinale crèmes. Met deze kennis en techniek ontwikkelen ze LOOkX Skincare. De crème wordt zo verwerkt dat ze op de juiste plaats door de huid kan worden opgenomen en gekoppeld. Dit betekent dat er altijd gezocht wordt naar de speciale werking van natuurlijke componenten in combinatie met biotechnologie, plantenstamcel therapie en actieve werkstoffen. Pentapharm is daarnaast als een van de weinige laboratoriums ECO CERT gecertificeerd. ECO CERT certificering doe je vrijwillig en komt er in het kort op neer dat het laboratorium controle heeft over de complete productieketen en elke stap in het productieproces kan herleiden en terugvinden zonder het milieu-aspect uit het oog te verliezen.

De onderzoekers die hier werkzaam zijn, zijn altijd op zoek naar de speciale werking van natuurlijke ingrediënten, werking op DNA (bio technologie) in combinatie met huidvriendelijke werkstoffen. Waarom? Omdat je hiermee de effectiviteit van een bepaald natuurlijk product tot 50 maal kan versterken. De ingrediënten hebben dezelfde eigenschappen als onze huid, worden daarom goed verdragen en komen dieper in de huid terecht. De crèmes bevatten daarnaast de hoogst wettelijke toegestane actieve percentages. Namelijke 60 – 80 %. Hierboven noemen we het medicinale crèmes. Tevens wordt gebruik gemaakt van plantenstamcel therapie. Dit is een eiwit uit een vrucht, boom of plant dat biotechnologisch wordt verwerkt in het labaratorium tot een stabiel eiwit, dat zich weer kan koppelen aan de cel. Tevens zijn er produkten op basis van stabiel vitamine a zuur. Dit eiwit heeft een geweldige eigenschap. Namelijk koppeling aan elke huidcel en vezel in de huid. Hierdoor heeft het liftende eigenschappen maar ook hydraterend, reinigend, beschermend en een anti verouderend effect.

LOOkX staat voor wetenschap, innovatie en trendy gecombineerd met de schoonheid en kracht van de natuur. Voor onze producten maken we veelvuldig gebruik van de technologische kennis en expertise van onze R&D en van de hoge concentratie actieve ingrediënten die hier ontwikkeld worden.

Biotechnologisch werkstoffen

Biotechnologische werkstoffen zijn in een laboratorium verwerkte natuurlijke ingrediënten. Vanwege dit verwerkingsproces kan de effectiviteit van deze ingrediënten tot wel vijftig keer vergroot worden. Het doel is een werkstof, een active, te creëren die door de huid herkend wordt, en waar de huid vervolgens snel en positief op reageert. Omdat biotechnologische werkstoffen vaak huididentiek zijn, worden ze zeer goed door de huid verdragen.

Peptiden

Om dit soort werkstoffen op de juist manier in de huid te krijgen, bevatten alle LOOkX Skincare producten peptiden-moleculen- die uit korte ketens aminozuren bestaan. Peptiden werken als geleiders van actieve ingrediënten waardoor deze in de diepere huidlagen terecht komen.

 

 

 

 

Plantstamcellen

LOOkX Skincare maakt gebruik van verschillende plantstamcellen in haar producten, onder andere van tomaten, druiven, frambozen en de cactusvijg. Deze cellen komen in elke plant voor en hebben als unieke eigenschap dat ze zichzelf kunnen vernieuwen. In de huid werken ze op verschillende manieren en kunnen ze voor meerdere doeleinden worden ingezet. Zo beschermen ze bijvoorbeeld de huideigen volwassen stamcellen door hun omgeving in optimale conditie te houden. De plantstamcellen die LOOkX in haar skincare gebruikt zijn zeer geconcentreerd waardoor ze goed in de verschillende huidlagen worden opgenomen en effectief hun werk kunnen doen. Vaak worden er peptiden aan toegevoegd om ze nog dieper in de huid te laten dringen.