LOOkX Skincare

Lookx-300x125De huid staat aan heel veel invloeden bloot. Stress, UV stralen, slechte voeding, roken, verkeerde crèmes, enz. Om de huid weer goed te laten functioneren dient de huid weer in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht te worden. Dit doe ik door de huid en haar barrière in balans te brengen en daarna de huidstructuur en eventuele problemen aan te pakken.

LOOkX Skincare is een Nederlands merk dat  gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten, peptides, geavanceerde werkstoffen, acids, vitamine a zuur en plantenstamceltherapie uit het beste biotechnologische laboratorium van Europa Pentapharm, gevestigd in Montreux.

Het laboratorium behoort tot de absolute top binnen Europa en is gespecialiseerd in bio technologische productontwikkeling. Pentapharm ontwikkelt medicinale crèmes. Met deze kennis en techniek ontwikkelen ze LOOkX Skincare. De crème wordt zo verwerkt dat ze op de juiste plaats door de huid kan worden opgenomen en gekoppeld. Dit betekent dat er altijd gezocht wordt naar de speciale werking van natuurlijke componenten in combinatie met biotechnologie, plantenstamcel therapie en actieve werkstoffen. Pentapharm is daarnaast als een van de weinige laboratoriums ECO CERT gecertificeerd. ECO CERT certificering doe je vrijwillig en komt er in het kort op neer dat het laboratorium controle heeft over de complete productieketen en elke stap in het productieproces kan herleiden en terugvinden zonder het milieu-aspect uit het oog te verliezen.

De onderzoekers die hier werkzaam zijn, zijn altijd op zoek naar de speciale werking van natuurlijke ingrediënten, werking op DNA (bio technologie) in combinatie met huidvriendelijke werkstoffen. Waarom? Omdat je hiermee de effectiviteit van een bepaald natuurlijk product tot 50 maal kan versterken. De ingrediënten hebben dezelfde eigenschappen als onze huid, worden daarom goed verdragen en komen dieper in de huid terecht. De crèmes bevatten daarnaast de hoogst wettelijke toegestane actieve percentages. Namelijke 60 – 80 %. Hierboven noemen we het medicinale crèmes. Tevens wordt gebruik gemaakt van plantenstamcel therapie. Dit is een eiwit uit een vrucht, boom of plant dat biotechnologisch wordt verwerkt in het labaratorium tot een stabiel eiwit, dat zich weer kan koppelen aan de cel. Tevens zijn er produkten op basis van stabiel vitamine a zuur. Dit eiwit heeft een geweldige eigenschap. Namelijk koppeling aan elke huidcel en vezel in de huid. Hierdoor heeft het liftende eigenschappen maar ook hydraterend, reinigend, beschermend en een anti verouderend effect.

LOOkX staat voor wetenschap, innovatie en trendy gecombineerd met de schoonheid en kracht van de natuur. Voor onze producten maken we veelvuldig gebruik van de technologische kennis en expertise van onze R&D en van de hoge concentratie actieve ingrediënten die hier ontwikkeld worden.

Biotechnologisch werkstoffen

Biotechnologische werkstoffen zijn in een laboratorium verwerkte natuurlijke ingrediënten. Vanwege dit verwerkingsproces kan de effectiviteit van deze ingrediënten tot wel vijftig keer vergroot worden. Het doel is een werkstof, een active, te creëren die door de huid herkend wordt, en waar de huid vervolgens snel en positief op reageert. Omdat biotechnologische werkstoffen vaak huididentiek zijn, worden ze zeer goed door de huid verdragen.

Peptiden

Om dit soort werkstoffen op de juist manier in de huid te krijgen, bevatten alle LOOkX Skincare producten peptiden-moleculen- die uit korte ketens aminozuren bestaan. Peptiden werken als geleiders van actieve ingrediënten waardoor deze in de diepere huidlagen terecht komen.

 

 

 

 

Plantstamcellen

LOOkX Skincare maakt gebruik van verschillende plantstamcellen in haar producten, onder andere van tomaten, druiven, frambozen en de cactusvijg. Deze cellen komen in elke plant voor en hebben als unieke eigenschap dat ze zichzelf kunnen vernieuwen. In de huid werken ze op verschillende manieren en kunnen ze voor meerdere doeleinden worden ingezet. Zo beschermen ze bijvoorbeeld de huideigen volwassen stamcellen door hun omgeving in optimale conditie te houden. De plantstamcellen die LOOkX in haar skincare gebruikt zijn zeer geconcentreerd waardoor ze goed in de verschillende huidlagen worden opgenomen en effectief hun werk kunnen doen. Vaak worden er peptiden aan toegevoegd om ze nog dieper in de huid te laten dringen.