Kalknagels laseren

Voor diverse medische specialisaties werkt Salon Sirène samen met Dr. De Zeeuw. Hij voert de behandelingen 1x per 4 weken uit in Salon Sirène. Hierdoor zijn de medische behandelingen nu ook mogelijk bij u om de hoek.

De eerstvolgende data zijn: donderdag 8 augustus. Klik hier om direct een afspraak te maken.
Afspraken die 48 uur of korter voor de betreffende afspraak worden afgezegd door de cliënt/patiënt, of zonder dat de cliënt/patiënt verschijnt niet worden afgezegd, kunnen bij de desbetreffende in rekening worden gebracht. Behoudens tegenbewijs strekt de administratie van de behandelaar tot het volledige bewijs dat de bewuste afspraak is gemaakt. Indien er alleen een consult gepland stond zullen de kosten 50 tot 70 euro bedragen, afhankelijk van de gereserveerde tijd.
Prijzen zijn zonder verwijskaart / zonder medische indicatie.
NB: Wij beschikken over een mobiel pinapparaat. Je kunt dus altijd met jouw pinpas betalen!
Zie ook onze algemene voorwaarden.

laseren nagelsSchimmelnagels (kalknagels) zijn nagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. De schimmel is besmettelijk en moeilijk te bestrijden. Het niet behandelen van deze nagels kan na verloop van tijd leiden tot geelwit verkleurde, dikke en bobbelige nagels. Naast het gebruik van zalfjes en pillen is er nu ook de laserbehandeling die precies is gericht op schimmels. De laser zet energie om in warmte en vernietigt de schimmel. De behandeling duurt slechts 10-15 minuten (afhankelijk van het aantal nagels) en gaat soms gepaard met enig warmtegevoel. Een 3-tal behandelingen is nodig voor een duurzaam effect. Na 9-12 maanden is het aangetaste nageldeel uitgegroeid en kunt u in 70-80% van de gevallen een grote verbetering waarnemen.

Het laseren van schimmel/kalknagels is onverzekerde zorg en wordt in geen enkel ziekenhuis of kliniek vergoed.

Prijslijst laserbehandeling staat onderaan de pagina.

Uitgebreide uitleg

Kalknagels zijn zoals gezegd hardnekkig en ontsierend. De reguliere behandeling (zalfjes, pillen) verloopt moeizaam en is tijdrovend. De infectie leeft onder en in de nagel waardoor de meeste behandelingen de infectie niet effectief kunnen bereiken en vernietigen. Orale therapie met Lamisil (tabletten gedurende 3 maanden) of Trisporal (pulstherapie met tabletten) leiden tot goede resultaten, echter kunnen vervelende bijwerkingen (leverstoornissen, smaakverlies) met zich meebrengen.

Gelukkig kunnen wij uitkomst bieden met een laser die precies gericht is op schimmels. De energie van de laser (1064 nm) wordt omgezet in warmte waardoor de schimmel wordt vernietigd. De laserbehandeling is een prima alternatief ( zonder vervelende neveneffecten! ) voor de vaak omslachtige, niet doeltreffende  en langdurige inname van medicatie, of het volledig verwijderen van de nagel.

Tijdens de behandeling, die slechts enkele minuten in beslag neemt, wordt de besmette nagel horizontaal en verticaal bestreken met het handstuk. De meeste patienten voelen alleen warmte tijdens de behandeling. Eén enkele behandeling kan reeds volstaan, al verdient het aanbeveling om de behandeling 1 keer per maand te herhalen gedurende een 3-tal maanden voor een duurzaam en blijvend effect.

Na ongeveer 9 maanden is het aangetaste nageldeel uitgegroeid en kunt u een grote verbetering waarnemen.

Hoe werk het in de praktijk

U maakt een afspraak in de salon. Tijdens het eerste bezoek wordt bekeken of uw kalknagels inderdaad op een schimmel berusten. Houdt er rekening mee dat enkele dagen tot een week voor de behandeling de nagel moet worden teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel zo veel mogelijk moet worden afgevijld (tot een dikte van maximaal 2 mm). Ons advies is dit te laten doen door een ervaren pedicure.

Op de dag van de behandeling wordt nagel voor nagel behandeld met de laser. Dit kan een warm of tintelend gevoel geven, maar is niet pijnlijk.

Dus alle 10 de nagels worden behandeld!!

Deze dame begon op 23 februari met de laserbehandeling. Rechts ziet u het resultaat van donderdag 20 september.

Kosten behandeling:

3 laserbehandelingen€ 330,00
1 laserbehandeling€ 140,00
Onderhoudsbehandeling ieder kwartaal (alleen in het eerste jaar na 3 behandelingen)€ 85,00
Anit-schimmel spray voor in de schoen€ 12,50

Bovenstaande bedragen dienen direct per pin of contant te worden afgerekend.