Spataderen wegspuiten (scleroseren)

Voor diverse medische specialisaties werkt Salon Sirène samen met Dr. De Zeeuw. Hij voert de behandelingen 1x per 4 weken uit in Salon Sirène. Hierdoor zijn de medische behandelingen nu ook mogelijk bij u om de hoek.

De eerstvolgende data zijn: 25 november en 23 december. Klik hier om direct een afspraak te maken.
Let op: bij afmeldingen binnen 48 uur zijn wij genoodzaakt 50,00 in rekening te brengen. Zie ook onze algemene voorwaarden.

Sclerocompressietherapie (wegspuiten van adertjes) is geschikt als behandeling van kleine en middelgrote spataderen. Het is een eenvoudige en weinig belastende ingreep, waarbij door het geven van kleine prikjes een vloeistof (Aethoxysclerol) in de ader wordt geïnjecteerd. Hierdoor gaat, in combinatie met het kortdurend (3-7 dagen) dragen van een verbandkousje, de ader dicht  zitten. Na verloop van een 6-10 weken verdwijnen de aderen.
Soms bemerkt u een bloeduitstorting of een bruine verkleuring die na enkele maanden zal verdwijnen. Tijdens het dragen van de kous kunt het been niet nat maken en mag u niet sporten. Een eenmalige behandeling is vaak niet voldoende; meestal dient u een aantal keren (1-2 keer) terug te komen.

Scleroseren is onverzekerde zorg en wordt in geen enkel  ziekenhuis of kliniek vergoed.

Mocht u in aanmerking komen voor het laseren van een ader vanwege het niet goed functioneren van de ader, wordt door Dr. De Zeeuw (indien gewenst) een afspraak gemaakt in De Helder kliniek in Enschede. Laseren valt onder de verzekerde zorg.

Kosten behandeling: (klasse C0,C1 en C2)

Intakegesprek€ 35,00
Eerste consult, duplexonderzoek zonder behandeling€ 135,00
Eerste behandeling per been€ 120,00
Eerste behandeling 2 benen€ 170,00
Elke vervolgbehandeling per been€ 95,00
Elke vervolgbehandeling 2 benen€ 145,00
Eerste consult, duplexonderzoek en eerste behandeling 1 been€ 240,00
Eerste consult, duplexonderzoek en eerste behandeling 2 benen€ 290,00
Kous€ 15,00

Bovenstaande bedragen dienen direct per pin of contant te worden afgerekend.