Terug naar het overzicht

Dossier injectables, botox en fillers

In de salon hoor ik nog regelmatig misvattingen over injectables. En dan met name de vragen betreffende het verschil tussen botox en fillers. Ook de hele misvatting eromheen. Veel opmerkingen als: ‘Ik wil geen Donald Duck lippen’ of ‘Heb je die bekende Nederlander gezien, helemaal opgespoten’. Jammer deze negatieve publiciteit die ik graag met onderstaande uitleg wil ophelderen en omturnen naar positiviteit.

Eerst wat uitleg
De termen fillers en botox worden vaak door elkaar gebruikt, maar toch valt het op dat maar weinig het verschil tussen beide weten en kunnen herkennen.

Wat zijn Injectetable behandelingen?
Injectable behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de huid en de anatomie van het gezicht. Er wordt met ultradunne naaldjes in de huid geïnjecteerd om spieren te ontspannen zodat rimpels minder zichtbaar worden (BOTOX) of om diepere rimpels of het volume in het gezicht te herstellen (FILLERS). Dus de verzamelnaam van BOTOX EN FILLERS is INJECTABLES.

Wat doet nu botox?
Door rimpels te behandelen met sterk verdunde botulinetoxine, beter bekend als Botox®, ontspannen de spieren en komt de omliggende huid tot rust, waardoor je rimpelvorming uitsluit en hierdoor een frissere uitstraling krijgt. Het resultaat is 3 maanden zichtbaar. Veelal wordt het gebruikt bij het voorhoofd, de fronsrimpel en kraaienpootjes.

Naast de cosmetische toepassing is er ook een medische toepassing o.a. bij overmatig zweten, migraine en tandenknarsen. Botox wordt al heel lang gebruikt als ontspanner voor de spieren in de medische wereld zoals bij spasme bij kinderen en volwassenen. Het werd door een oogarts toevallig ontdekt om spasme bij de ogen tegen te gaan. Hij zag als nevenresultaat dat rimpels in het voorhoofd verdwenen door de ontspanning van de spieren bij de ogen.

Wat zijn dan weer fillers?
Fillers bestaan uit de lichaamseigenstof hyaluronzuur. Hiermee herstellen we het volume in ons gezicht en ze zijn geschikt voor het opvullen van diepe rimpels. Naarmate we ouder worden wordt onze aanmaak van Hyaleronzuur vertraagd. Hyaleronzuur koppelt zich met vocht waardoor ons gelaat een frisse uitstraling krijgt. Maar als we ouder worden maken we minder hyaleronzuur aan, krimpt ons skelet en is er een lagere productie van elastine en collageen. Het resultaat is een verslapte huid, triestere uitdrukking of vermoeid gelaat.

Door jukbeenderen, traangootjes, slapen, neuslippenplooi, kin en/of kaaklijn te injecteren met fillers wordt het volume teruggebracht en de vorm van het gezicht hersteld. Na verloop van tijd (ongeveer 1 jaar) breekt het lichaam het hyaluronzuur af.

Wat zijn de overeenkomsten tussen botox en fillers?
Botox- en fillerbehandelingen kunnen beide, tijdelijk, rimpels en lijnen verminderen of vervagen. Botulinetoxine wordt ingezet voor oppervlakkige rimpels zoals kraaienpootjes en rimpels in het voorhoofd. Diepe rimpels of correcties aan je gezicht, zoals een strakke kaaklijn, worden behandeld met een filler.

Soms geeft een combinatie van botulinetoxine en fillerbehandelingen het mooiste resultaat. Bijvoorbeeld bij de mond: volumeverlies en contouren worden hersteld met fillers en de vorm (omlaag hangende mondhoeken) en de ogen/wenkbrauwen worden licht gelift met botox.

Wat is het doel van mij en Dr De Zeeuw bij Huidinstituut Salon Sirène?
Elegant ouder worden met positieve ageing!
De meeste mensen die in de Salon worden behandeld, doen dit om het verouderingsproces af te remmen. Want wie wil nu niet een beetje elegant ouder worden? ‘Positive ageing’ is de nieuwste trend: de beste versie van jezelf op iedere leeftijd. Het verouderingsproces gaat namelijk gepaard met volumeverlies en afname van de huidkwaliteit. Ja, we kunnen dit aanzienlijk vertragen door middel van de combinatie van Injectables, gelaatsbehandelingen en producten thuis. Rimpelloos is niet het doel, maar mooi en gezond oud worden wel.

Vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet
Ik zie veel mensen met een getekend gezicht door ziekte of een heftige levensgebeurtenis. Zij gebruiken injectables om een streep te zetten onder het verleden en weer fris en vol (zelf)vertrouwen de toekomst tegemoet te treden.

Alles in verhouding met injectables
Verder worden injectables veelvuldig ingezet om een disproportioneel deel van het gezicht meer in verhouding te brengen. Vaak zijn dit mensen die veel nagestaard of gepest worden. Voorbeelden hiervan zijn: tandvleeslach, smalle lippen, asymmetrische neus of terugstaande kin.
Dus nadruk op de juiste plekken.

Tot slot krijgen Dr de Zeeuw en ik ook de vraag voor bv een open blik, ovaler gezicht of juist meer contouren op de kin en kaaklijn. Ook dat kan mooi en subtiel worden uitgevoerd.

Natuurlijk ouder worden
In ervaren handen kun je met minimale hoeveelheden injectables heel natuurlijk ouder worden. Dit in combinatie met de beste huidverbeteringstechnieken en thuisverzorging. Want de huid moet natuurlijk aan alle kanten gevoed, beschermd en geactiveerd worden naast de subtiele correcties dmv botox en fillers.

Een niet-behandelde, natuurlijke look behouden is de kunst en uitdaging van de bekwame cosmetisch arts. Daarom is Dr De Zeeuw KNMG arts én gekwalificeerd. Meerdere malen moeten er trainingen gedaan worden in binnen en buitenland om zijn vak te mogen uitoefenen. Mijn kennis verrijk ik door vele cursussen te ondergaan en nauw in contact te staan met mijn trainers. De behandelingen zijn van hoog niveau door te werken met een innovatief en klinisch merk LOOkX. En door thuis de juiste producten te gebruiken kunnen we het allermooiste, natuurlijke resultaat krijgen. Een persoon met zelfvertrouwen die straalt en een ontspannen en glowing gelaat heeft.

Tip voor thuisgebruik

Het moisture serum heeft vele mooie eigenschappen en een ervan is dat het hyaleronzuur in de lederhuid stimuleert en koppelt. Zowel het hyaleronzuur dat zelf wordt aangemaakt als de filler.

Specifieke eigenschappen:

Sodium hyaluronate is een geconcentreerde vorm van hyaluronzuur voor extra krachtige hydratatie.
– Cactusvijg stamcellen verlengen de levenscyclus van de huidcellen.
– Zwitsers thermaal bronwater is afkomstig van de bronnen van Bad Zurzach met natuurlijk helende werkingen.

Zo zie je dat door alle specifieke behandelingen te bundelen je het mooiste natuurlijke resultaat kan behalen voor een gezonde en stralende huid.

Lees meer

Deel dit!