Terug naar het overzicht

De huid

Help, welke crème is nu goed voor mijn huid?

Bent u weer honderd euro’s armer, omdat uw nieuwe crème niet het juiste resultaat biedt? Of erger, beschadigt de crème uw huid? Er wordt zoveel gezegd, geschreven én beloofd over crèmes dat u ongetwijfeld niet meer weet wat u nog moet geloven….
En, hoe koop je nu een crème voor het grootste orgaan en de mooiste spiegel van je lichaam. Een orgaan dat alle externe en interne factoren goed moet verwerken en er dan ook nog super mooi moet blijven uitzien? De huid wordt vaak behandeld met de eerste de beste crème waarvan men alleen naar het doel kijkt. Echter, wat vergeten wordt is dat we eerst tot opbouw in de huid moeten komen om tot het uiteindelijke doel te kunnen komen. Voordat u een product kunt aanschaffen is het dus belangrijk dat uw huid geanalyseerd wordt. Door te kijken, voelen en behandelen zie ik welk product met welke ingrediënten het beste is voor uw huid. Naar mijn mening is het niet juist wanneer uw in een parfumeriezaak een crème geadviseerd wordt zonder dat daaraan een goede huidanalyse voorafgaat.

Graag geef ik u een toelichting over de huid. Hierdoor zult u het met mij eens zijn dat de huid een veel complexer orgaan is dan u vast dacht, maar waardoor u zult begrijpen dat een crème uitzoeken maatwerk is en waarvoor een gedegen huidanalyse/behandeling nodig is.

De huid bestaat uit vier lagen. Die je moet bekijken voelen en behandelen. Aan het einde van de behandeling is pas duidelijk welke crème bij uw huid past. De bovenste laag (opperhuid) kan bij een behandeling lang rood blijven, geïrriteerd zijn of vlekken vertonen. Hierdoor is al duidelijk dat de NMF (Natural Moisture Factor) uit balans is. Dat kan door heel veel redenen komen: stress, voeding, ziekte, verkeerde crèmes, etc. Met de balance cream kan ik weerstand opbouwen van de huid.

Vervolgens zal er op de basale laag moeten worden gewerkt. Daar zit DNA, de originele cel. Als deze slecht is wordt de copy van de cel die naar boven gaat ook slecht. Vervelend, want zo komen er bacteriën in de huid die weer een rode huid geven. Vergelijk het met het maken van een copy van een goed of slecht origineel.

De originele cel gaan we boosten. In elke huidcel zit een mitochondron, die je kunt vergelijken met een manager. Een manager leidt en stuurt de mensen aan en de mitochondron moet energie geven aan de fabriekjes in de cel. Dat doen wij bijvoorbeeld met een serum of een Bio Active Peel. Deze werkt binnen in de huid, dus in de tweede huidlaag, maar peelt ook de opperhuid zonder beschadigingen. Dat laatste is helaas is in meer dan 90% van de reguliere scrubs wel het geval.

Daarna willen we de derde huidlaag conditioneren. Dat gaat niet of minimaal lukken bij de meeste tot alle producten uit de winkel. In deze laag zit het probleem van snel verouderen. Elastine breekt door uv-stralen, collageen netwerk is aangevallen, aanmaak van hyaleronzuur (vochtvasthouder) wordt niet of slecht aangemaakt of is in slechte conditie. Gevolg: rimpels, verslapping, vochttekort of een grauwe huid. U snapt, een reguliere crème uit de winkel heeft niet de ingrediënten om tot deze huidlaag door te dringen, dus kan onmogelijk rimpels verminderen. Hiervoor zijn echte biotechnologische producten nodig. Alleen met geavanceerde werkstoffen kom je tot werkelijk en betrouwbaar resultaat.

Al onze huidwensen uit één potje? Nee, dat kan niet. Daarvoor zijn oils, serums, maskers, peelings en crèmes nodig. Maar waarom deze crèmes met hoge ingrediënten van 60 tot 80% werkstoffen (boven 80% valt onder de medicinale crèmes) niet in de winkel verkocht worden? Omdat de otwikkelaars van deze producten willen dat ze verkocht worden door huidprofessionals die eerst gedegen advies geven. Krijgt uw huid namelijk in een keer te veel hoge ingrediënten of krijgt u een verkeerd advies, dan gaat de huid reageren, de crème krijgt de schuld en dat is juist niet de bedoeling. De huid moet worden opgebouwd en begeleid tot topconditie.

Zelfs in de onderhuid (subcutis), waar vetcellen zitten, kunnen we komen. Maar wederom alleen door middel van geavanceerde plantaardige ingrediënten die huideigen zijn gemaakt.
De nachtcrème van LOOkX  Skincare is daar bijvoorbeeld heel goed in.

Mijn advies? Wilt u eindelijk zekerheid hebben dat uw crème het beste is voor uw huid? Niet langer geld verspillen aan verkeerde huidverzorging? Laat mij uw huid analyseren en behandelen zodat ik een goed advies op maat kan geven. Ik noem mijzelf graag een huidcoach. Ik adviseer, maar laat mijn klanten wel vrij in hun beslissing.

Ik zie u graag bij Salon Sirène!

Biance Ragetlie

Deel dit!