Terug naar het overzicht

Bindweefselmassage: hét ingrediënt voor huidverbetering

Bindweefselmassage vindt zijn oorsprong in Duitsland in de fysiotherapie. Het is ontwikkeld door fysiotherapeute mevrouw Dicke en in 1938 verder klinisch onderzocht en ontwikkeld met twee professoren. Dit resulteerde in een bewezen massagetechniek, waarbij men de spanningsveranderingen in het weefsel kan beïnvloeden.
In de medische wereld wordt er gewerkt bij problemen op het bewegingsapparaat of orgaanklachten. In de schoonheidsbranche is de cosmetische bindweefselmassage ontwikkeld met als doel preventief en huidverbeterend te werken.

De bindweefselmassage is inclusief actieve bio active peel om de effectiviteit te verhogen. De fibroblasten worden hierdoor in de huid extra geactiveerd om collageen, elastine en hyaleronzuur aan te maken.

Hieronder komen de volgende onderwerpen te sprake:

  1. Voor welke huiden kunnen we bindweefselmassage toepassen om de huidverbetering in werking te stellen
  2. Hoe werkt de bindweefselmassage
  3. Welke frequentie is nodig om resultaat te boeken
  4. Wat zijn de kosten

1. Voor welke huiden kunnen we het toepassen om de huidverbetering in werk te stellen

Degeneratie van de huid= teruggang in de conditie en de functies van de weefsels en organen
De veroorzakende factoren zijn algemeen en gelden voor iedereen, in meer of mindere mate. Leefwijze, levensomstandigheden, klimaat enz spelen een belangrijke rol. Degeneratie verschijnselen van de ouder wordende huid openbaren zich het eerst en in heviger mate in de huidregionen die het meest direct en langdurig aan uitwendige prikkels blootstaan. Voor de gezichtshuid gelden deze invloeden dubbel door de invloed van de mimiek.
Optie: na de massage de behandeling direct voorzetten met een van de vitaliserende of egaliserende behandelingen.

Rimpels en plooien
De structuurverandering van de huid door veroudering, gaat gepaard met elsasticiteit- en vochtverlies en met spanningsverlies van de huid. Gevolgen: behalve vergroving van het algemene huidrelïef aan de gezichts- en halshuid ook nog verdieping van de mimische rimpels. Tevens is er een vermindering van collageen en toename van afbraak van de elastine. Dit in combinatie van opslag van calciumzouten zorgen ervoor dat de weefselelasticiteit vermindert en de vezels minder belastbaar worden. Daarnaast verandert de architectuur van de collageenbundels. Het netwerk wordt losser. Door de bindweefselmassage toe te passen worden de fibroblasten in het weefsel geprikkeld waardoor ze gaan vermenigvuldigen en dit werkt verbeterend op het bindweefsel. Collageen, elastine en hyaleronzuuraanmaak wordt geactiveerd.
Optie: na de massage de behandeling direct voorzetten met een van de vitaliserende of egaliserende behandelingen.

Gedehydrateerde (vochtarme) huid
Door de fibroblasten te activeren wordt het vocht weer in balans gebracht.
Optie: na de massage de behandeling direct voorzetten met een van de moisture boost behandelingen.

Striae
Dit is een bindweefselafwijking veroorzaakt door verschillende oorzaken zoals afbraak van bindweefselmatrix. Ook kan stoornis in de eiwitstofwisseling van de huid meespelen, het innemen of smeren van corticosteroide, traumatische overrekking van het bindweefselvezel door overgewicht, zwangerschap of snelle groei in de pubertijd.

Rosacea- bloedstuwing in de huid
Door in het omliggende rustige weefsel de bindweefsel toe te passen kan je via de dieper liggende bloedvaten en zenuwsysteem de bloedstuwing verminderen.
Uiteraard moet er evt ook een aanpassing worden gedaan betreft leefwijze.
Optie: na de massage direct de behandeling voortzetten met een kalmerende behandeling

Acne huid
De huid kan hierdoor doorbloed worden, littekenweefsels verbeteren. Altijd in combinatie met een acne behandeling.
Optie: na de massage direct de behandeling voortzetten met een kalmerende behandeling.

Couperose/ teleangiëctasieën
Couperose zijn blijvende verwijdingen van de oppervlakkige haarvaten van de huid en gevolg van de bindweefseldegeneratie van de wanden van de bloedvaten.
De behandeling kan de doorbloeding normaliseren, fibroblasten worden geprikkeld waardoor het bindweefsel kan herstellen. Hierdoor worden de nieuwe verwijdingen voorkomen.
De bindweefselmassage kan na de kuur het beste worden doorgezet, elke 4 tot 6 weken in combinatie met kalmerende behandelingen en het innemen van viscollageen skin for skin (geen hydrolaat).

Preventief
Vertragen van de huidveroudering en herstel van beschadigingen in de huid.

2.Hoe werkt de bindweefselmassage?

De huidtechnieken grijpen aan in de bovenste verschuivingslaag van het bindweefsel, de laag tussen de lederhuid en de opperhuid. Zo stimuleren we de gemyeliniseerde (witte laag die impulsen snel geleid) zenuwvezels. Hierdoor wordt de fibroblast aangezet tot productie van moleculen, elastine, collageen en hyaleronzuur, de bindweefselmatrix verbetert en het wateraantrekkend vermogen gestimuleerd.

De huid zie je zichtbaar verstevigen, doorbloeden, verstrakken en hydrateren. Huidveroudering wordt voorkomen en schade aan de weefsels vermindert. Tevens zullen alle stoffen die worden aangebracht sneller en dieper in de huid trekken.

3.Frequentie van de behandelingen
De huid is een levend orgaan en moet dus constant getriggerd worden. Daarom is het beste een kuur van 6 keer of 12 keer zonder een gelaatsbehandeling te ondergaan en daarna te onderhouden elke 4 tot 6 weken met een gelaatsbehandeling opeenvolgend. Een kuur is ideaal, omdat de intensiteit van de bindweefselmassage moet worden opgebouwd. In aanvang is het minder stevig, maar naarmate de keren volgen wordt deze steviger.

Let wel: men zegt of heeft gezegd dat als de huid blauwe plekken krijgt, de stevigheid van de grepen dan pas juist zijn. Dit is absoluut achterhaalt en onjuist. Het krijgen van blauwe plekjes is zeker aanwezig maar is niet de garantie van het juiste (lees beste) resultaat.

4. Kosten
Losse bindweefsel gelaatmassage (40 min): € 61,00
Kuur 4 keer bindweefsel gelaatmassage in 4 weken: € 230,00
Kuur 6 keer bindweefsel gelaatmassage gelaat in 6 weken: € 345,00
Kuur 12 keer bindweefsel gelaatmassage gelaat in 9 weken: € 680,00

De eerste afspraak kunt u online inboeken, de overige afspraken worden in de salon ingeboekt.

De bindweefselmassage is dus als kuurverband te boeken, los of voorafgaand aan een gelaatsbehandeling.

Deel dit!