Terug naar het overzicht

AHA, zo zit dat dus met fruitzuren…

Fruitzuren, ook wel alpha hydroxy acids of simpelweg AHA’s genoemd, zijn niet meer weg te denken uit onze huidverbeteringsproducten. Fruitzuren zijn zuren afkomstig van natuurlijke bronnen. Dat kan een bepaald soort fruit zijn, zoals appels, aardbeien, citrusvruchten of druiven, maar dat hoeft niet. Ze worden ook gewonnen uit melk, rietsuiker en amandelen. De term is dus nogal verwarrend, vandaar dat vaak de scheikundige naam gebruikt wordt alpha hydroxy acids, alpha hydroxyzuren of AHA’s. Al deze zuren, gehaald uit fruit of niet, zijn qua scheikundige basisstructuur namelijk gelijk aan elkaar.

Peelend effect
Al heel lang worden fruitzuren ingezet om een gladde, stralende huid te krijgen, rimpeltjes te verzachten, vochttekort, pigmentvlekjes en verslapping aan te pakken, kortom om een gezonde, jonge huid te voorschijn te halen. Ze hebben dus een peelend effect. Om te begrijpen hoe fruitzuren werken is het handig eerst iets uit te leggen over de werking van onze huid. De huid bestaat uit ongeveer 3 miljoen cellen en is het enige orgaan dat zich elke 4 tot 6 weken vernieuwd. Vergelijk het maar met een fabriek, waar oude voorraad geregeld vervangen wordt door nieuwe. In de huid gaat het precies net zo. Oude, dode huidcellen worden dagelijks afgestoten om plaats te maken voor nieuwe cellen. De meeste dode huidcellen verliezen we, maar er zijn er ook die achterblijven en aan elkaar blijven kleven. Het gevolg is een verdikte, onregelmatige bovenste huidlaag. Je kunt je voorstellen dat dit invloed heeft op de glans en teint van je huid: hoe gladder het huidoppervlak, hoe meer licht er weerspiegeld wordt. Bij een opeenstapeling van dode huidcellen kan het licht niet goed gereflecteerd worden en oogt de huid dof. Ook poriën kunnen erdoor verstopt raken, wat kan resulteren in puistjes.

PH-waarde
Nu komen we tot de kern van het verhaal: om die verkleefde dode huidcellen los te weken kunnen fruitzuren worden ingezet. Wat deze zuren onder andere doen, is het “cement” tussen de dode huidcellen oplossen, zodat de huid ze alsnog kwijtraakt. Dat lukt echter alleen als de concentratie in een formule hoog genoeg is en het product de juiste PH waarde heeft, namelijk tussen de 3 en 5. De PH-waarde van de huid zelf (indien gezond) ligt tussen de 4.2 en 5.6. Hoe lager de PH waarde van een product, hoe groter de kans op bijwerkingen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat een PH waarde onder de 3 irritatie, schilfering en roodheid veroorzaakt. Maar een product boven de 5 doet daarentegen juist weinig, omdat het zuur dan al geneutraliseerd is. Voor de concentratie geldt iets soortgelijks. Percentages van 5% of minder werken niet peelend, enkel hydraterend. Producten met hogere percentages hebben wel een peelend effect op de opperhuid en maken de huidlagen eronder steviger door nieuwe collageen te stimuleren en bestaand collageen te versoepelen. Producten voor thuisgebruik bevatten maximaal 15% zuur. Hogere concentraties worden alleen gebruikt bij schoonheidsspecialistes of dermatologen.

VEILIG THUIS AHA PEELEN?
Dat kan, met de nieuwe LOOkX Derma skin AHA lijn. Het uitgangspunt van LOOkX en Salon Sirène is op een huidvriendelijke manier, het mooiste resultaat te creëren. Phentapharm (het farmaceutical bedrijf uit Zwitserland) en het laboratorium van LOOkX heeft na langdurig research ontdekt dat bepaalde fruitzurenblends in combinatie met plantenstamcellen het beste en zachtste effect op de huid geven.

Sirène LOOkX AHA Fruitzuur treatment
Uw huid in top conditie brengen en uw huid op zijn mooist laten zijn? Dit is voor iedereen mogelijk. Salon Sirène biedt de Sirène LOOkX AHA Fruitzuur treatment  aan in een oase van rust, luxe en ontspanning. Tijdens de inwerkingsperiode van het prachtige  masker en peeling krijgt u namelijk een heerlijke ontspanningsmassage. Alle producten van LOOkX Skincare en behandelingen van Salon Sirène zijn klinisch bewezen.

Klik hier voor de Sirène LOOkX AHA Fruitzuur treatment – strong relax
Klik hier
voor de Sirène LOOkX AHA Fruitzuur treatment – strong

Deel dit!