faq

 

Uitleg plantenstamceltherapie

 

Van plantenstamceltherapie heb je  vast al eens van gehoord of over gelezen, en misschien meteen afgedaan als science fiction of mooie marketingpraatjes. Niet helemaal terecht, want dankzij dit fenomeen is je cosmetische crème tot heel wat meer in staat dan pakweg tien jaar geleden. Hoe dat kan? Daarvoor is eerst een korte uitleg over de stamcel zelf nodig. Stamcellen komen in elke plant en elk dier (en mens) voor. Het zijn cellen die zichzelf delen en kopiëren, en zo elk onderdeel van het lichaam steeds opnieuw kunnen vernieuwen. Ook de huid wordt op deze manier continu van nieuwe cellen voorzien, onder andere cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en dus voor het jong en elastisch houden van de huid. Mooi proces, alleen worden stamcellen met het ouder worden steeds wat minder actief. En dan biedt een crème op basis van stamceltherapie uitkomst.

Stamcellen smeren
Voor de duidelijkheid: menselijke stamcellen zul je niet vinden in een crème op basis van stamceltherapie. Het gaat bij dit soort producten altijd over stamcellen uit planten. Opgenomen door de huid zijn die in staat de huideigen stamcellen te beschermen en te ondersteunen bij het aanmaken van nieuwe huidcellen. Hoe gezonder de stamcellen, hoe gezonder de huid.
Een van de nieuwste ontdekkingen op stamcelgebied zijn de stamcellen van de Opuntia Ficus Indica (een bekende vijgcactus), FicuCell Vita genaamd. Ze verlengen de levensduur van huidcellen, beschermen en versterken de extracellulaire matrix, en bevorderen de hydratatie van de huid.  Deze komt voor in onze moisture en hydration lijn. De andere stamcel is de Berry fluxvita stamcel. Deze stimuleert de huideigen aanmaak van hyaleronzuur, verbetert het vochtgehalte en versterkt de huidbarière en komt voor in de boven genoemde amazing cleansbalm die op de slider te zien is. Dan hebben we nog de bionymph peptide. Dit is de stamcel die in de Bio Active Peel zit verwerkt. De Stamcel die de mitochondriën ( energieleverancier van de cel) enorm stimuleert.

De  Stamceltherapie wordt door het beste laboratorium Pentapharm  uit Europa ontwikkeld en staan onder de strengste eisen van Zwitserland. Strenger dan Europa en Amerika.